Boeken.Livres

YESTERDAY IS HISTORY. TOMORROW IS A MYSTERY.

TODAY IS A GIFT.     THAT'S WHY WE CALL IT THE PRESENT.

BOEK Nr. 16

te koop

via www.bol.com 21.99 € (gratis levering)

of via jean.dewaerheid@telenet.be

of 0499/72.42.40

Napoleon, een man van staal op het slagveld, was bang om gedomineerd te worden door vrouwen. De vrouw was meestal een goed gewapende vijand die zich als zwak uitgaf. Vandaar dat hij zich vaak als een bruut toonde. Eenmaal binnen de intimiteit van het koppel herwon zijn gevoelige natuur al snel zijn plaats. Aan tranen kon hij niet weerstaan. Napoleon had hij geen benul waar het bij een vrouw om gaat. Hij begreep niets van hun manier van denken, van de signalen die ze geven. Daarenboven zag hij overspel als een vorm van lichaamsverzorging, zonder liefde. Zestig (gekende) minnaressen passeren de revue in dit werk, telkens met vermelding van hun naam en de vergoedingen die Napoleon hen toekende. 

BOEK Nr. 15

Jean DEWAERHEID
De Avonturen van een Veritas
Een senior wordt genoodzaakt de zwaarste beslissing van zijn leven te nemen. Een keuze met verregaande gevolgen die zal leiden tot een verrassende, maar onvermijdelijke conclusie.
€21,56 Paperback

Mijn nieuwe boek (214 bladzijden) is gepubliceerd!

Na veel uren van zwoegen achter mijn PC, is het nu eindelijk klaar en ik ben er ontzettend trots op!

Ik heb mijn boek uitgegeven via Brave New Books en daar is het onder andere ook te koop.

Woont u in Machelen-Diegem of dichtbij, dan bezorg ik u een (gesigneerd) boek voor 20 €.

Komt u het bij mij ophalen, dan wordt het 18 € (eerst bellen 0499/72.42.40).

Alvast bedankt voor de aandacht en tot binnenkort voor ... MEER AVONTUREN.


Hieronder staat een korte omschrijving van mijn boek:

"Alles begon op een 18de juni: het begin van de ellende. Het avontuur dat toen begon, kan ik moeilijk verwoorden. Ik heb er trouwens heel lang over nagedacht of ik het al dan niet op papier zou zetten. Een dergelijk epos – want dat werd het uiteindelijk – is totaal ongeloofwaardig, eigenlijk niet te vatten, amper te beschrijven en toch waar gebeurd. Ik moet het vandaag bekennen, in het begin was ik verbijsterd, daarna veranderde de situatie langzamerhand in ongeloof, zelfs angst. Na enkele weken, kwam er een kentering. Ik was geen slachtoffer meer, maar een actieve deelnemer in een groots avontuur, een belevenis als geen ander. Het klinkt vandaag allemaal onwezenlijk pretentieus, maar in mijn geval was het een harde, bittere werkelijkheid. Jarenlang heb ik genoten, samen met mijn echtgenote, tot die dag dat we er een einde aan maakten. Maar laten we niet vooruitlopen op de gebeurtenissen en ..."

Foto Lukas Stallaerts (HLN)

Boek 14

"Napoleon en de gevolgen van zijn beleid." 

 

Een boeiende lezing waarbij Napoleon Bonaparte langs een minder fraaie kant wordt benaderd. Dit boek, onder de vorm van een voordracht, legt niet alleen de nadruk op de geniale veldheer maar toont vooral de gevolgen van zijn beleid in ons dagelijks leven (scheiding kerk en staat, kerkfabrieken, onderwijs, Cassatie, Vredegerecht, Beroep, metrisch stelsel, rechts rijden, nummering van de huizen, verlichting van de straten, kadaster, innen van belastingen, onderwijs en nog veel, veel meer).


Book 13 "VERITAS"   


Der Vitruvianische Mensch” by Ulrike Bolenz is a modern version of The Vitruvian Man, the famous drawing by Leonardo da Vinci around 1490.

It depicts a man in two superimposed positions with his arms and legs apart and inscribed in a circle and square.


The novel "VERITAS" is WRITTEN IN ENGLISH and refers to the expression squaring the circle, a metaphor for trying to do the impossible. The quadrature of the circle stands here for science, fiction, progress, avangardisme, ...


Several dates such as 02.12.1804 (Coronation Napoleon), 1914 (start of  WW1), 11 september 2001 (terror attacks US), 16.04.2006 (mp3-murder Brussels Central Station), … suggest the missions of the time machine.


The story? A sexagenarian discovers he has been chosen to heal the World. After reflexion, he decides to accept the challenge. While travelling into space and time, he realises he’s getting younger


Boek nr. 12


"150 jaar Muziek in Machelen"


is het jubileumboek geschreven t.g.v. 150 jaar bestaan

van de Koninklijke Harmonie Sinte Cicilia van Machelen.


Het is een roman waarin de vier kleinkinderen van de auteur vragen stellen over de Harmonie en haar impact op de geschiedenis van de gemeente.

 

Beperkte oplage: A4- formaat , 140 bladzijden, meer dan 60 foto's, 17 euro voor een gesigneerd exemplaar.

Contacteer via jean.dewaerheid@telenet.be

 


Boek nr. 10                           SENATUS                            Livre n° 11

Een senior wordt genoodzaakt de zwaarste beslissing van zijn leven te nemen. Een keuze met verregaande gevolgen die zal leiden tot een verrassende, maar onvermijdelijke conclusie.


Un sexagénaire se voit contraint de relever le plus grand défi de son existence. Un choix qui va transformer sa vie, mais qui se terminera par une surprenante mais inévitable tragédie.


10 € getekend/signé (+3.50 € portkosten/frais d’envoi)

jean.dewaerheid@pandora.be

Commentaren- Commentaires


"Ik heb je boek in één ruk uitgelezen, zo meeslepend was het. (Het einde was anders dan ik verwacht had, ondanks je onthulling in het filmje op je website, omdat de zelfmoord toch heel anders gekaderd wordt dan het filmpje laat vermoeden.) Na het lezen van je boek blijf ik een beetje buiten adem achter, meegezogen in een schaalvergroting van een grasveld naar een éénpersoonsmultinational in misdaadherstel tot een tijdreiziger in een post-semi-apocalyptische wereld die aansluit op zijn geschiedenis. Wel, ik laat me graag zo meezuigen!"


"Vandaag aan begonnen, was direct geïnteresseerd. Éénmaal begonnen, kon ik bijna niet meer stoppen."


"Goed opgebouwd. Het einde van elk hoofdstuk geeft echt goesting om verder te lezen. Proficiat !”


"Je pensais lire ton livre en une demi-douzaine de soirées. De fait je l’ai lu hier soir, de +/- 23:00 h à 1 heure de ce matin. Non-stop. Permets-moi de te féliciter : c’est un chouette bouquin. Quoi qu’impossible, l’histoire est bien construite et chaque petit chapitre lu invite à lire le suivant. Donc : bis repetitat : bravo !”


"Goede middag Jean … Hoe heb ik genoten van je boek Senatus ... Het is zo een mooi verhaal met als slot tranen in mijn ogen ... SUPER.”


"Impérial, comme Napoléon: tu es bien dans le rôle.”


"Nooit gedacht dat je zo kon schrijven!  Echt knap!”


"Je l'ai lu sur 2 jours ... surprenant ... extra. On voudrait que cela fût vrai !"


Boek nr. 9: "Napoleon Verzegeld" 2013

Ruim 70 000 boeken over de geniale veldheer, de hervormer van Europa, de uitvinder van de Code die zijn naam draagt, bla ... bla ... bla. Vandaag er ééntje bij, onder de vorm van een voordracht, in twee talen geschreven en rijk geïllustreerd (in kleur) aan de hand van meer dan 100 postzegels en sigarenbandjes. Napoleone Buonaparte gezien langs de minder fraaie kant: de dictator, de despoot, de Attila van de 19de eeuw die een spoor van vernieling achter zou laten. Met bijzondere aandacht aan de gevolgen voor onze Lage Landen (conscriptie, verfransing, …). De visie van een Vlaming die 200 jaar later niet wil begrijpen waarom er toen zoveel slachtoffers gemaakt werden in de naam van Liberté, Egalité, Fraternité.

22 € voor 270 bladzijden. Rijk geïllustreerd (in kleur) aan de hand van postzegels en sigarenbandjes.  Voor 27 € wordt het gesigneerd opgestuurd.

Livre n° 8: "Napoléon Timbré" 2013

Une conférence sur l’empereur des Français, illustrée par les timbres postes. Sa vie, son oeuvre, ses voyages en Belgique, son bilan contesté. On découvre un Bonaparte qui n’était pas seulement le génie militaire, le héros national, l’homme qui transforma son époque. Mais également un tyran, un despote, un dictateur qui laissa derrière lui une Europe balayée par les guerres, des régions entières appauvries, des villes incendiées, des hommes meurtris à jamais …

22 € pour 270 pages richement illustrées (en couleurs) à l'aide de plus de 100 timbres et bagues de cigares.

Ouvrage dédicacé et livré par la poste pour 27 €.

Livre ° 7: "Papy, c'est quoi la guerre?" 2012

A la demande de ses quatre petits-fils, un grand-père se voit contraint de

rechercher ce qu'il s'est passé dans son village pendant la seconde guerre mondiale.

Ils découvrent ensemble l'invasion, la fuite devant les troupes allemandes, le chaos, la vie quotidienne durant l'occupation, la résistance, la collaboration, la libération, l'épuration, …

Boek nr. 6: 't Is voor Ons!" 2011

Op aandringen van zijn kleinkinderen gaat een grootvader op zoek naar de Waarheid. Wat is er gebeurd in Machelen-Diegem anno 1940? De hoofdpersonages maken kennis met de invasie, de vlucht, de chaos, de bezetting, het verzet, de collaboratie, de vervolging, de repressie ...

Boek nr. 5:  "Het Mysterie van de Houten Bommen"(vertaling) 2010

Tijdens de Tweede Wereldoorlog hadden de Duitsers, om de Geallieerden te misleiden,

een beetje overal in Europa “Attrappen” aangelegd. Deze nepvliegvelden werden soms uitgerust met valse startbanen en valse gebouwen, maar altijd met houten vliegtuigen.

Om de vijand belachelijk te maken, bombardeerden (meestal) Engelse vliegtuigen deze nepvliegvelden met … houten bommen. ‘Wood for Wood’ of ‘Hout voor hout’ was de toenmalige boodschap. 70 jaar later wordt de zaak van de houten bommen door sommigen

bestempeld als indianenverhaal.

Maar waar ligt de waarheid?  Blijven de houten bommen een hardnekkige volkslegende of worden ze historische werkelijkheid?

Boek nr. 4: "100 jaar Fanfare Gevaertskring" 2009

Naast een geschiedenis van de maatschappij, wordt er ruim aandacht geschonken aan de mensen die betrokken waren bij het ontstaan en de bloei van de Fanfare.

De auteur, lid van zustermaatschappij “Koninklijke Harmonie Ste Cecilia” schonk het boek (en de winsten van de verkoop) aan de “Fanfare Gevaertskring”.

op de foto: voorzitter Gerrit Denayer en Jean Dewaerheid

Boek nr. 3: "Comoedia" 2008

Naast een geschiedenis van de maatschappij, wordt er ruim aandacht geschonken aan de mensen die betrokken waren bij het ontstaan en de bloei van deze Machelse toneelvereniging. 25 mensen werden geïnterviewd.

Voorwoord door voorzitster Arlette Desloovere.

Boek nr. 2: "Laurent Emile Dewandeleer, mijn grootvader" 2007.

Het boek bestaat uit drie delen: het leven van Laurent Emile Dewandeleer gevolgd door de interviews van de mensen die hem gekend hebben en ten slotte een reeks bijlagen waarin o.a. zijn composities in de kijker komen te staan. Het geheel wordt opgevuld met talrijke anekdotes en is rijkelijk geïllustreerd met aangepast fotomateriaal. Luc De Wilder, voorzitter van de Heemkundekring Machelen schreef het voorwoord.

Eerste boek: "Onze Harmonie" (in samenwerking met zoon Cédric) 2006.

140 jaar geschiedenis van de oudste (culturele) vereniging van Machelen, een hommage voor al wie zich heeft ingezet voor de Koninklijke Harmonie Sinte Cecilia van Machelen. Het boek werd verkocht ten voordelen van de muziekschool.   A la question toujours posée:

Pourquoi écrivez-vous?

La réponse du poète sera toujours la plus brève:

Pour mieux vivre.     


Saint-John Perse