Politiek

YESTERDAY IS HISTORY. TOMORROW IS A MYSTERY.

TODAY IS A GIFT. THAT'S WHY WE CALL IT THE PRESENT.

Waarom ik (nog) aan politiek doe ...

en waarom bij de CD&V?

 

  • Omdat de CD&V een echte open partij is waarin iedereen mee telt.
  • Omdat de basiswaarden van de CD&V me nauw aan het hart liggen. Ik denk hier niet alleen aan het christelijk aspect, maar vooral aan de solidariteit tussen mensen.
  • Omdat de CD&V een brede partij is, tussen de extremen. Wij verbinden en zoeken consensus. In tegenstelling met andere partijen die er een sport van maken iedereen tegen elkaar uit te spelen.
  • Omdat wij bij de CD&V weten waarover we praten. Wij kennen het middenveld, het verenigingsleven, ... Wij durven naar de mensen toegaan, we spreken ze aan en bovenal wij durven luisteren naar wat ze te vertellen hebben. Als christendemocraat kennen we de problemen: het vergt moed om naar een oplossing te zoeken zonder te vervallen in goedkope slogans.

Mijn zorgen?

 

Duurzaamheid en mobiliteit. Beide zorgpunten wil ik bundelen. Uiteraard door het goede voorbeeld te geven (ik rijd al jaren met een elektrische fiets en ben onlangs overgestapt naar een hybride wagen), maar ook door een positieve input te brengen in de CD&V-voorstellen hieromtrent.

Het verenigingsleven. Dit moet nog beter ondersteund worden.

Onze taal. Als Belg sta ik erop verschillende talen te gebruiken, maar het Nederlands blijft de centrale taal in mijn gemeente.

 

Mijn achtergrond?

 

Jean DEWAERHEID (1952) heeft een Master in Germaanse talen. Hij was lector Nederlands in Brussel en verantwoordelijke voor de Erasmus-projecten. Zo was hij gastdocent in Luik, Gent, Antwerpen, Geel en Turnhout. Op internationaal vlak geeft hij nog geregeld colleges in Frankrijk, Tsjechië, Slovakije, Lituanië, Slovenië en Portugal. Na een geliefde carrière van 38 jaar in het Hoger Onderwijs én een zeer actieve politieke loopbaan van 6 jaar als OCMW-voorzitter, besteedt hij zijn tijd aan zijn familieleven (4 kleinkinderen) en krijgen zijn hobby’s zoals muziek, reizen, wijnproeven, schrijven (14 gepubliceerde boeken), pétanque en tennis een voorkeurbehandeling.

 

Hij is stichter van Tennisclub Machelen, medestichter van 'In Vino Veritas' en van OKRA Machelen. Hij blijft verder voordrachtgever (126 lezingen), is muzikant (sax bariton) en bestuurslid van de Harmonie Ste Cecilia van Machelen, voorzitter van Hobbyclub Machelen en FairTrade Ambassadeur van de gemeente Machelen. Sinds enkele jaren ook “Communications Officer” bij het CIDIC.

 

 

Jean Dewaerheid: dat is ervaring, inzet en geloof in de toekomst.

 

Op de Jean kan je rekenen!

Graag jullie stem op de kandidaten

van de CD&V lijst o.l.v. Karina Rombauts.

Ik sta alvast op nummer 7

 

 

Reken op Jean !

CD&V plaats 7

met dank aan de trekkersgroep